середу, 27 вересня 2017 р.

Вітаю Вас на своєму блозі!

Запрошую всіх до спілкування з музичним мистецтвом...



Музика відкриває людині двері в інший світ. У цьому світі можна обійтися без слів - тут панують звуки. Музика заспокоює або збуджує, веселить або змушує сумувати. Вона володіє душею людини, якщо та здатна її слухати. А "глухих" до музики людей практично немає.
Музика - саме таємниче з усіх мистецтв. Вона здатна виражати найтонші порухи душі, непідвладні слову. Не кожному дано розуміти музику, у складних співзвуччях шукати відображення власних переживань. Проте, слухаючи музику, кожна людина відчуває, що вона говорить з ним і говорить про нього, і говорить щось дуже важливе.

Музика змушує завмирати зал, який слухає ніжний спів скрипки або потужні звуки цілого оркестру. Вона звучить всередині нас, і ми співаємо "домашніми" голосами, а то й зовсім без них, тому, що бажаємо висловити свої почуття таким чином. Музика - це не тільки окремий вид мистецтва. Вона є скрізь, де живе людська душа, потрібно тільки її почути. Вона - і в теплому весняному повітрі, і в тихо падаючих краплях дощу, і в легкому шелесті трави.

Чим же пояснюється її незвичайна влада над людиною? Може вона і є та сама універсальна мова, за допомогою якої можуть спілкуватися люди різних національностей? Вчені встановили, що музикою можна лікувати, з її допомогою можна поліпшити засвоєння нової інформації, але все ж таки головне її призначення - торкатися найглибших струн людської душі і звучати в гармонії з навколишнім світом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Музыка, для чего она?.. Чтобы выразить, чтобы заслушиваться. Чтобы побыть в тишине, Чтобы изменить.  Быть разными и быть равными. ...